viernes, 27 de abril de 2018

Notícies comentades: "Canviar les tic per les tac".

👦👧👉Què ens portes avui, doctor Tartaruga❓


Hola nois, avui us porto una notícia d'en Jorge García Badía diari publicat el 21 de març del 2018 en la revista digital La verdad. M'ha cridat l'atenció, ja que parla del Congrés d'Innovació docent vol substituir les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació) per les TAC (Tecnologies de l'aprenentatge i el Coneixement). 

La notícia es centra amb les paraules de José Ignacio Aguaded, catedràtic de la Universitat de Huelva i especialista en tecnologia educativa. El catedràtic defensa aquesta idea de canvi, perquè veu que "si les universitats continuen funcionant com fa vint anys, estaran abocades al fracàs" i que "no s'ha de fer una innovació en el model educatiu, sinó una revolució". D'aquesta forma, Aguaded argumenta la seva idea amb exemples com impulsar els "NOOC" que són cursos "online" on es promou l'aprenentatge específic d'una àrea de coneixement, en un breu període de temps, ja que amb aquests cursos la inserció laboral de l'alumnat són del cent per cent. A més, vol implicar més a les empreses en la docència, instaurar noves formes d'avaluació i formació del professorat, així com promoure una interacció a classe que "superi la mera transmissió de conceptes". 

He trobat interessant aquesta notícia, ja que és un tema on hem parlat moltes vegades a la menció de TIC i considero que té molta raó, perquè els canvis en la societat són molt presents i les tecnologies evolucionen de forma molt ràpida i els centres educatius s'han d'adaptar aquest canvi. 

M'agradaria saber la vostra opinió. Per això us deixo el link de la notícia per si voleu més informació sobre aquest tema. 👇👇👇

http://www.laverdad.es/murcia/cambiar-20180321011712-ntvo.html

A reveure, 

Doctor Tartaruga. 🐢 

No hay comentarios:

Publicar un comentario