miércoles, 9 de mayo de 2018

Presentació i valoració del recurs: "Educanave"

👦👧👉Què ens portes avui, doctor Tartaruga❓

Com he fet en entrades anteriors, avui us porto un altre aplicació que he trobat a la xarxa i que s'anomena EDUCANAVE. 

Breu descripció: “Educanave” és una aplicació web que propose un viatge pel món de les tecnologies aplicades a l’educació on els alumnes, pares i professors podran recórrer diferents rutes d’aprenentatge digital en les que descobriran recursos educatius digitals gratuïts programats per afavorir l’aprenentatge i les competències adquirides en les diferents etapes del sistema educatiu.

Interactivitat: la interactivitat de l’usuari es centra únicament amb portar a terme les diferents activitats que proporciona la pàgina. Per tant, l’usuari no podrà ni crear recursos ni continguts.

Usabilitat: és molt fàcil utilitzar l’eina per arribar a un objectiu concret, ja que la pàgina principal està molt ben estructurada per diferents nivells (educació infantil, primària...)

Interfície: l’estètica està molt ben dissenyada en relació amb el nom de la pàgina web. A més, és senzilla i molt visual pels usuaris.

Accessibilitat: té un bon nivell d’accés tot i que sempre has d’estar connectat a la xarxa per poder utilitzar les activitats proposades

Target:“Educanave” proposa activitats de qualsevol edat o nivell educatiu

Idioma: per desgràcia, només he trobat l’aplicació en llengua castellana però té algunes activitats en altres llengües com és el cas de l’anglès.

Recursos sonors que apareixen: no he trobat cap recurs sonor.

Àrea i/o continguts que es treballen: com podem observar en l’imatge, les àrees són molt limitades, ja que falten algunes com per exemple: educació física, ciutadania, etc.



Tipologia: en “Educanave” trobem dues tipologies molt ben diferenciades: activitats didàctiques on la seva finalitat és desenvolupar el pensament de l’infant a través de presentacions d’informació i activitats lúdiques on la finalitat és que l’infant passi una bona estona jugant. En aquest últim, es classifica per “platges” (relacionat amb la temàtica de l’aplicació) i podem trobar les platges següents: del saber, de les arts, de l’anglès, etc.


Personalment, no puc valorar aquesta aplicació sense fer una comparació amb “Celebriti”  i “Quaderns virtuals” (unes altres aplicacions/recursos que he presentat en entrades anteriors). Per tant, considero que aquesta està molt limitada i no podria fer un gran ús a l’aula com a mestre. Si hagués de posar un valor quantitatiu a aquesta aplicació, li posaria un 6, perquè l’altre em va agradar molt més. 

Si us agradaria fer un cop d'ull, us deixo l'enllaç 👇👇👇

https://www.educanave.com/


A reveure,

Doctor Tartaruga.🐢

1 comentario:

  1. He vist el teu comentari Alba, tal com deies tu també has utilitzat Educanave.

    Trobo que és molt interessant, gràcies per compartir-ho al teu blog, ja que m'has donat un altre punt de vista i donar a conèixer la teva opinió.

    ResponderEliminar