viernes, 4 de mayo de 2018

Referència i comentari d'un article existent a la xarxa sobre la temàtica del blog: Inclusió de les tecnologies per facilitar els processos d'ensenyament

👦👧👉Què ens portes avui, doctor Tartaruga


Hola nois, avui us porto un article molt interessant que presenta un estudi sobre la inclusió de les TIC en les activitats curriculars de les Ciències Naturals en una escola colombiana de zona rural. Els participants van ser un professor i 30 dels seus estudiants. Aquesta informació es va recollir mitjançant una entrevista semiestructurada a estudiants i l'observació de la participació del docent. D'aquesta manera, els resultats van permetre conèixer els factors que incideixen en la inclusió i l'acceptació de les tecnologies a l'aula. 

L'article finalitza explicant que la utilització de les tecnologies a les ciències naturals permet ampliar l'accés al coneixement tant per l'alumnat com el professorat i que és necessària una correcta infraestructura, una bona preparació de materials i la captació per tal que la implementació sigui exitosa. 

Personalment, m'agrada el rerefons d'aquest article, perquè a vegades creiem que introduint les TIC i les TAC a l'escola ja fem una bona tasca com a docents, sense tenir en compte el currículum. Per aquest motiu, trobo molt important que el professor tingui la capacitat d'introduir recursos, aplicacions i metodologies relacionades amb les tecnologies però que siguin coherents i contextualitzades. 

Aquest és el link per si voleu llegir l'article sencer. 👇👇👇

http://www.redalyc.org/articulo.oa?id=44732048010


A reveure, 

Doctor Tartaruga. 🐢

1 comentario:

  1. Hola Alba!

    Què interessant l'article! Jo també penso el mateix, està molt bé que els mestres introduïm les TIC a les aules però per fer-ho es requereixen recursos i aplicacions de qualitat, els quals s'adaptin a les necessitats dels infants.

    Moltes gràcies per compartir-lo.

    ResponderEliminar